Vilka är vi?

Gryningeskolan är friskola med tillstånd av staten att bedriva förskoleklass, grundskola (åk 1–7) samt fritidshemsverksamhet. I anslutning till Gryningeskolan finns också Gryningeskolans förskola.

Både Gryningeskolan och Gryningeskolans förskola har en svensk-muslimsk profil (Läs mer om vår profil under fliken ”Vår profil”). Gryningeskolan öppnade sina dörrar för första gången hösten 2008 och förskolan startades upp 2010. Idag går det ca 160 elever i grundskolan (F-7) och ca 48 barn i förskolan. Verksamheten är belägen nära natur sköna Slagsta strand söder om Stockholm.

Med en lång erfarenhet av arbete i ett flertal föreningar och organisationer i det civila samhället var eldsjälarna bakom Gryningeskolan övertygade om att skolan är en viktig institution i samhället och en avgörande del för att ett barn ska lyckas bra i livet på alla plan. Eldsjälarna bakom Gryningeskolan hade en primär målsättning, nämligen att skapa en skola där elever kan utveckla en trygghet i sin identitet och utveckla en stabil kunskapsbas för livet. Helt enkelt en ryggsäck med verktyg för att hantera de utmaningar som framtiden bär på.